مشاوره بازاریابی بین المللی

مشاوره بازاریابی بین الملل، چگونه کار می کنیم؟

تماس تلفنی، مذاکرات و توافق اولیه، تهیه پیش نویس قرارداد، جلسه حضوری و توافق، امضا قرارداد و شروع کار بازاریابی بین الملل

  • 1. تماس با کارشناسان شرکتثبت درخواست خدمات مشاوره بین الملل با ذکر نیاز ها
  • 2. تعیین وقت تماس تلفنیلطفا در ثبت درخواست خود و یا تماس تلفنی با کارشناسان شرکت. زمان های مناسب برای صحبت تلفنی مدیران دو مجموعه را اعلام کنید.
  • 3. تماس تلفنی مدیرانگفتگوی اولیه پیرامون نیاز های شما و توانایی های مجموعه و تیم ما و توافقات اولیه برای جلسه حضوری
  • 4. جلسه حضوری مدیرانجلسه حضوری مدیران دو شرکت و توافق های اولیه برای انجام پروژه مشاوره بازاریابی
  • 5. عقد قرارداداعلام هزینه و دستمزد بعد از امکان سنجی و نیاز سنجی و اقدامات کارشناسی اولیه و عقد قرارداد کتبی بعد ار توافق نهایی

بازاریابی بین الملل چیست؟

بازاریابی بین الملل یا به زبان لاتین International Marketing، علم بهره گیری از اصول بازاریابی است. بازاریابی بین الملل، انجام فعالیت های مربوط به بازاریابی در بیشتر از یک کشور میباشد. البته در اکثر اوقات به بازاریابی بین الملل، بازاریابی جهانی یا به زبان لاتین Global Marketing هم گفته می شود، به این مفهوم است در بازاریابی بین الملل که تلفیق بازاریابی با خواسته های مشتری بین المللی برنامه ریزی میشود و بر اساس نیازهای مردم کشورهای گوناگون طراحی می شود.

 تعریف بازاریابی بین الملل و مشاوره بازاریابی بین الملل

روش های تخصیص منابع و هدف های شرکت، در جهت مارکتینگ در کشورهای خارج از مرز کشور شرکت تولید کننده کالا و خدمات را بازاریابی بین الملل می نامند. در عرصه تجارت بین الملل،  شرکت های مختلف ناگزیرند برای ماندن و بقا به جهانی شدن تجارت فکر کنند. با توجه به وسایل ارتباطی سریع، سرعت در حمل و نقل،  سادگی ورود و خروج سرمایه ها،  کالایی که در یک کشور بنا بر مزیت نسبی تولید می شود در کشورهای دیگر با موفقیت و اشتیاق مورد قبول واقع می شود.

مشاور بازاریابی بین الملل – رقابت بین المللی و توسعه کسب و کار

رقابت بین المللی به شدت در حال توسعه  و گسترش است و شرکت هایی که به هیچ وجه به فکر رقیب خارجی نبودند و فعالیت خود را محدود به تجارت داخلی می دانستند حالا کالاهای رقیب را در رقابت مستقیم با کالای خودشان مشاهده می کنند.

مشاوره بازاریابی بین الملل بر این باور است که جلوگیری از تجارت بین الملل در زمان طولانی هزینه زندگی داخلی را بالا میبرد و کسب و کار داخلی را بی کفایت می کند. آموزش صحیح و مشاوره اصولی  بازاریابی بین الملل به طور هدفمند برای شرکت ها و کسب و کارهای داخلی آنها را برای رقابت و ورود به بازارهای خارجی آماده می کند، و این موجب خواهد شد به اجبار کالاهای داخلی نیز با کیفیت تر از قبل تولید شوند.

با به وجود آمدن بازارهای جدید و توان عظیم بازارهای بین المللی، تمامی کشورهای پیشرفته و تعداد زیادی کشورهای در حال رشد سعی بر این دارند که شرکت های تولیدی و خدماتی را جهت ورود به بازارهای خارجی تشویق کنند. نقش پررنگ مشاورین بازاریابی بین الملل جهت مشاوره و کمک به شرکت های کوچک و متوسط در راه برنامه ریزی صادرات، به وضوح قابل مشاهده است زیرا که تاخیر ورود به بازارهای بین الملل ریسک بسته شدن این بازارها به روی شرکت را افزایش می دهد و این آغاز با مشاوره بازاریابی بین الملل تحقق می یابد. که نیاز شرکت ها را به مشاور بازاریابی بین الملل و مشاور مدیریت را نشان می دهد.

بازار بین المللی یا بازار داخلی ؟

از اساسی ترین چیزهایی که هر شرکتی باید در مورد ان تصمیم گیری کند، این مطلب هست که میخواهند در حوزه بازاریابی بین الملل فعالیت کنند یا ترجیح میدهند که فعالیت خود را به داخل کشور خودشان محدود کنند. اما خیلی اوقات شرکت ها به خاطر خیال راحتشان از بخش مهم بازار داخل که در دست خود دارند و اینکه نمیخواهند قوانین و مقررات بازارهای برون مرزی را فرا بگیرند، به فعالیت در سطح جهانی علاقه و تمایلی ندارند.

عواملی که شرکت را به سمت جهانی شدن و بازاریابی بین الملل سوق میدهند :

  • بالا رفتن میزان اقتصاد در سطح جهانی
  • میزان مقیاس بازارها در سطح بین المللی
  • بازارهای ناب و تازه برون مرزی
  • شانس های پر منفعتی که در بازارهای برون مرزی وجود دارند.

نحوه ورود به بازارهای بین المللی

همه شرکت ها با راههای زیر میتوانند در سطح جهانی فعالیت کنند:
۱-  از طریق صادرات کردن: راحتترین راه برای وارد شدن به حوزه بازاریابی بین الملل، صادرات است. در مدل صادراتی که غیرمستقیم است، کمپانی های بازرگانی از سمت تولیدکنندگان، فروختن و خریدن اجناس و خدمات را در بازار برون مرزی آسان تر می کنند و در مدل صادراتی که مستقیم میباشد، کمپانی خودش با یکی از طرق زیر کار فروختن کالاها و خدمات را انجام میدهد:

  • با تشکیل بخش صادرات داخلی به شکل یک بخش کاملا مجزا
  • از مسیر نمایندگی های بیرون از کشور که کار های توسعه ای انجام و عمل فروختن کالا و پخش را راحت می کنند.
  • از طریق نماینده های بخش فروش که به بیرون از کشور مسافرت می کنند.
  • از راه بخش کننده ها یا افرادی که فقط از سمت شرکت در بیرون از کشور کار می کنند .

۲- تاکتیک های اینترنتی: این روزها کمپانی ها برای نشان دادن کالاهایشان احتیاج به رفتن به نمایشگاه های خارج از کشور ندارند؛ آنها می توانند برای محصولات خودشان را از راه مجازی بطور مثال از طریق اینترنت و وبسایت شرکت خود و یا شرکت واسطه برای مشتری های بلقوه خارجی تیلیغات انجام دهند. مشتری از راه سایت خواهد توانست اطلاعات جامعی را درباره کالای مورد نیاز خود دریافت کند و از همین روش نیز کالا را خرید کند.

لازمه این کار تسلط به علم بازاریابی اینترنتی یا دیجیتال مارکتینگ و سایت چند زبانه با توجه به کشور های بازار هدف می باشد. بنابراین امروزه علم دیجیتال مارکتینگ و گسترش استفاده از اینترنت، استفاده از روش های قدیمی بازاریابی بین الملل از قبیل الزام سفرهای متداوم و شرکت در نمایشگاه های خارجی و یا وجود دفتر نمایندگی در کشور بازار هدف را کمرنگ کرده و شرکت ها می توانند با استفاده از بازاریابی اینترنتی به فروش و تجارت بین الملل خود کمک کنند.

۳- از راه تعامل کردن: کمپانی ها می توانند از راه تعامل با بقیه کمپانی ها به مسیر بازاریابی بین الملل پا بگذارند. به طور مثال، همکاری کمپانی های سونی و اریکسون که با اسم برند سونی اریکسون در تولید موبایل انجام شد.

۴- از طریق سرمایه گذاری کردن به نوع مستقیم: کمپانی ها قادرند برای طراحی و یا برای ارائه کردن خدمت هایشان به شکل کاملا مستقیم در کشورهای دیگر عمل سرمایه گذاری را انجام دهند.

بازاریابی – شرکت آکام آتا (سهامی خاص)

هدف کمپانی ها از وارد شدن به مسیر بازاریابی بین الملل

کمپانی ها همواره با این خواسته وارد بحث بازاریابی بین الملل می شوند که هم فروش را بیشتر کنند و هم بخش بسیار مهمی از بازار را مال خود کنند. در طی مراحل شکل دادن اصول بازاریابی، بعضی عوامل ، مانند اوضاع سیاسی، اجتماع، اقتصاد، فرهنگ و فناوری های کشورهای طرف دیگر نیز باید مورد توجه باشد ، چون که که این موضوعات در هر کشور تفاوت دارند و نقش آنها در بازار بسیار حیاتی است.

چرا شرکت ها به مشاوره بازاریابی بین الملل نیاز دارند؟

  • یک سوال در برابر شرکت ها قرار دارد که چه موقعیتی را در بازار داخلی و بازار جهانی می خواهیم داشته باشیم؟
  • چه رقبایی در هریک از این بازارها داریم و منابع و استراتژی آنها چیست؟
  • کجا آن را تولید و یا کجا آن را بخریم؟
  • چه پیوستگی هایی با شرکت های دیگر تشکیل دهیم؟

جواب این سوالات وظایف مشاوران بازاریابی بین الملل را  بیان خواهد کرد.

برای ورود به بازارهای جهانی توجه به نکات زیر حائز اهمیت است:

مشاورین بازاریابی بین الملل با شناخت کامل از کشورها، قوانین و مقررات مربوطه قادر هستند راهکارهای مناسبی را پیش روی شرکت قرار دهند. از طرفی هزینه زیاد تطبیق ارتباطات و کالا در بازار کشور مورد نظر  باید مورد مطالعه قرار بگیرد، مشاور بازاریابی بین الملل  نسبت به وضعیت اقتصادی، و فرهنگی حساسیت لازم را نشان می دهد و تغییرات لازم کالا و خدمات را از نظر ارتباطات و تبلیغات تطبیق می دهد در غیر این صورت شکست در بازار بین المللی حتمی است.

ارزیابی محیط مارکتینگ جهانی با مشاوره بازاریابی جهانی:

لازم است شرکت مسایل مختلفی را قبل از اینکه تصمیم به فروش و انتخاب منطقه فروش بگیرد مطالعه نماید شرکتی که مایل است در کشور دیگری فعالیت کند، باید از سیستم بازرگانی بین المللی اطلاع داشته باشد. مشاوران بازاریابی به خوبی از محدودیت های واردات کشورهای هدف، آگاهی دارند. تعرفه های درآمدی و تعرفه های حمایتی، محدودیت سهمیه،  سیستم های کنترل ارزی، سدهای غیر تعرفه ای از اهم این محدودیت ها می باشند.

مشاور بازاریابی بین الملل در ارزیابی محیط اقتصادی عوامل زیر را مد نظر قرار می دهد:

  • اقتصاد معیشتی
  • اقتصاد بر اساس صادرات مواد اولیه
  • اقتصاد در حال صنعتی شدن
  • اقتصاد بر مبنای صنعت
  • توزیع درآمد
  • سیاست های پولی
  • محیط فرهنگی

و محیط بازرگانی که در نهایت گویای طرز رفتار و قواعد در کشورهای مختلف است که از کشوری به کشور دیگر بسیار متفاوت است. بازاریابی بین الملل برای صادرات

مشاوره بازاریابی بین الملل و نفوذ در بازارهای خارجی: بازاریابی بین الملل برای صادرات

به منظور نفوذ در بازارهای جهانی، شرکت باید اهداف و سیاست های خود را مشخص کند مشخص نمودن اینکه چه نسبتی از فروش کل را به بازارهای خارجی می خواهد تخصیص بدهد؟ آیا در ابتدا به صورت محدود وارد بازار خارجی می شود یا خیر؟ آیا در ابتدا فقط چند کشور را هدف قرار می دهد یا همزمان به کشورهای زیادی صادر خواهد کرد؟

جواب منطقی سوالات بالا با ارائه راه حل های ویژه و منحصر  نسبت به نوع فعالیت شرکت و بازار خارجی در گرو مشاوره بازاریابی بین الملل و مشاوره تخصصی می باشد.

مشاور بازاریابی و بازده سرمایه شرکت:

بازده سرمایه هدف هر شرکتی می باشد لذا شرکت ها باید برای بازده سرمایه مطالعات زیر را انجام دهند:

به دست آوردن میزان فروش کل صنایع مشابه، پیش بینی فروش آینده صنایع مشابه از طریق بررسی بازار، پیش بینی وضع اقتصادی کشورها و اثربخشی آن بر فروش صنایع،  پیش بینی سهم بالقوه شرکت، پیش بینی هزینه ها و سود تخمین بازده سرمایه و…

در واقع مشاوره بازاریابی بین الملل بیان می دارد که با رعایت نکات ورود به بازار جهانی و انتخاب روش مناسب ورود به بازار، میزان بازدهی سرمایه باید در حدی باشد که نه تنها بالاتر از میزان بازده سرمایه شرکت در داخل باشد بلکه ریسک سرمایه گذاری در کشور جدید را نیز پوشش دهد.

یکی از وظایف با ارزش مشاوره بازاریابی بین الملل برای نفوذ در بازار خارجی  انتخاب بهترین راه ورود است:

  • صادرات غیر مستقیم
  • صادرات مستقیم
  • دادن امتیاز
  • مشارکت
  • سرمایه گذاری

هر یک از روش های بالا معایب و مزایای خاص خود را با توجه به نوع فعالیت شرکت، کشور و بازار خارجی مورد نظر دارند.

بازاریابی بین المللی چیست؟ بازاریابی بین المللی و صادرات

بازاریابی بین‌الملل، در حقیقت یک عملیات تجارتی و کسب و کار است که برای صادرات و واردات کالایی، از یک کشور به کشور دیگری، برای به دست آوردن سود بیشتر اتفاق می‌افتد. گاهی نیز می‌توان از آن به عنوان عملیات  تولید و فروش کالا در بیش از یک کشور یاد کرد. بازاریابی بین‌الملل برای صادرات نیز یک نوع انجام عملیات و فعالیت‌ها، برای بازاریابی در کشورهای دیگر،برای به فروش رساندن کالایی می باشد. بازاریابی بین المللی و صادرات

کشورها، در زمینه بازاریابی بین الملل،اهداف زیادی را مد نظر دارند که این اهداف می‌توانند زمینه‌های پیشرفت جهانی را برای این کشورها فراهم کنند و همچنین با دستیابی به این اهداف،و رشد بین‌المللی هر کشور در زمینه بازاریابی،ارتباط صمیمانه آن با دیگر کشورها نیز استوارتر می‌شود و اینکه ایجاد شغل و منبع درآمد در هر کشوری ، بسته به قوانین آن کشور،دارای محدودیت‌های خاصی نیز می‌باشد که با پیشرفت سطح ارتباطات و صادرات بین‌المللی در زمینه محصولات، می‌توان تا حدود زیادی به شکستن محددیت‌ها برای اشتغال در کشوری امیدوار بود ضمن اینکه وقتی بازاریابی در سطح بین‌المللی رشد داشته باشد، خواه و ناخواه هر آن جزئیات بیشتری به رشد کشور افزوده می‌شود و می‌توان این را نیز در نظر گرفت که با رشد بازار یک کشور در زمینه صادرات و واردات، سطح ترجیحات و قوانین کار نیز تغییر می‌کند و در این زمینه شرکت به طور ناخودآگاه،موظف می‌شود که از قوانین حداقل دو کشور در زمینه شغلی خود پیروی کند. بازاریابی بین المللی و صادرات

اهمیت بازاریابی بین‌الملل برای صادرات

امروزه هیچ کشوری  وجود ندارد که بتواند ادعا کند هیچ نیازی به کشورهای دیگر ندارد و از هر لحاظ چه اقتصادی و چه پیشرفت‌های دیگر، مستقل می‌باشد. سطح زندگی افراد هر کشور بستگی به اقتصاد هر کشور در زمینه واردات و صادرات کالا، سرمایه کشور و میزان پیشرفت تکنولوژی آن کشور دارد که تا چه حد توانسته است در زمینه فراهم کردن امکانات لازم برای پیشرفت افراد، پیشروی داشته است. بازاریابی بین المللی و صادرات

کشورها معمولا از طریق بازاریابی بین‌الملل برای صادرات و واردات، سطح اقتصاد و پیشرفت اقتصادی خود را بالا می‌برند و سود و منفعت خود را افزایش می‌دهند.این کشورها،از طریق واردات،کالاهای مورد نیاز خود را تهیه کرده  از طریق صادرات، کالاهایی را که مازاد بر نیاز خود تولید می‌کنند به کشورهای دیگر فرستاده و در ازای آن سطح اقتصادی خود را پیشرفت می‌دهد. بازاریابی بین المللی و صادرات

یکی از مزایای بازاریابی بین‌الملل برای صادرات این است که هر کشوری که بتواند صادرات خود را بیشتر کند، و از این طریق سود بیشتری دریافت کند، باعث می‌شود که تولید و عوامل تولید خود را بیشتر کند و هم اینکه عوامل تولید خود را در زمینه محصولاتی که میزان صادرات بیشتری دارند، افزایش دهد. بازاریابی بین المللی و صادرات

عواملی مثل نیاز به رشد کشور از لحاظ اقتصادی، میل به شهرت و برتری‌های جهانی،سیاست تولید انبوه و نیازمند بودن به درآمد ارزی، میل به سرمایه گذاری‌های صنعتی و عواملی از این قبیل، باعث می‌شوند که بازاریابی بین‌الملل برای صادرات،در یک کشور اهمیت بیشتری پیدا کند و هر روز بیشتر آشکار شود. بازاریابی بین المللی و صادرات

استراتژی‌ و اهداف ورود به بازارهای بین الملل  برای صادرات

یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های کشورها،برای ورود به بازاریابی بین‌الملل برای صادرات،به وجود آوردن فرصت مناسب برای ترقی از لحاظ اقتصادی و کسب سود بیشتر است.به این معنی که وقتی شرکت یا شرکت‌هایی سفارش یا درخواستی هرچند غیر قطعی از طرف بازارهای خارجی دریافت می‌کنند، باعث می‌شود که به فکر تجارت با این بازارها بیفتند. بدین ترتیب با بازار خارج از کشور آشنا می‌شوند و وقتی که به طور قطعی تصمیم به تجارت با بازارهای خارجی بگیرند، اجبار به  ارائه مداوم کالا به آن بازار می‌شوند و ساده‌ترین پیامد این اجبار، رونق تولید مازاد بر نیاز می‌باشد که خود نیاز به نیروی کار بیشتر و تلاش مضاعف برای ارائه خدمات است.

از جمله اهداف بازاریابی بین‌الملل برای صادرات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: بازاریابی بین المللی و صادرات

۱- تقویت بازار کشور برای تجارت با جهان و همچنین تقویت تجارت آزاد مابین کشورهای جهان و تلاش در این راستا –

۲- جهانی سازی خدمات هر کشور و تلاش در راستای ادغام اقتصاد کشورها با هم و ایجاد رابطه دوستانه و صلح جهانی در بین کشورهای مختلف – بازاریابی بین الملل

۳- تبادل فرهنگ‌های مختلف کشورها بین همدیگر و رشد فرهنگی جوامع در حد جهانی – بازاریابی بین الملل

۴- کمک به اقتصاد و رشد کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه  و کمک به پیشرفت آنها در بازار آزاد جهانی – بازاریابی بین الملل

روش ‌های بازاریابی بین‌الملل برای صادرات – بازاریابی بین المللی و صادرات

بازاریابی بین‌ الملل در حقیقت تفاوت‌های جوامع در زمینه های مختلف از جمله، سیاست، اقتصاد، فرهنگ، تکنولوژی و … را درگیر می‌کند و باعث می‌شود که ارتباط دوستانه‌ای بین این تفاوت‌ها برقرار شود. بازاریابی بین‌ الملل

بعد از اینکه اهداف و استراتژی‌های بازاریابی بین‌الملل برای صادرات مشخص شد، باید بدانیم که از چه روش‌هایی باید این کار انجام دهیم و چه راه‌هایی برای رسیدن به اهداف در پیش رو داریم؟ خریداران و متقاضیان اجناسی که برای صادرات مد نظر داریم در آن طرف مرزها، معمولا بسته به نوع جنسی که تمایل به خرید آن دارند، راه‌هایی را برای به دست آوردن آن نیز دارند، بازاریابی بین‌ الملل